210 8827955
6944705000
6944880923

Η εταιρεία

Οι πρώτοι αργαλειοί κατασκευάστηκαν γύρω στα 1985, την εποχή που αναζητούσαμε την πρακτική εκμάθηση της υφαντικής στις αίθουσες του ΕΟΜΜΕΧ και της ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Στην αρχή με μικρούς αργαλειούς “ταπισερί” και επιτραπέζιους, στην συνέχεια με μεγαλύτερους, στα χνάρια των τότε καταξιωμένων ελλήνων κατασκευαστών (Σταθάτου, Ξαγοράρη κ.α.)

Από τότε “πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι”, οι εποχές αλλά και οι εκάστοτε ανάγκες μας έστρεψαν σε άλλες επαγγελματικές διεξόδους, η αγάπη μας όμως για τους αργαλειούς και την υφαντική τέχνη παρέμενε κρυμμένη αλλά πάντα ζωντανή.

Το 2007, η εταιρεία μας ξεκίνησε ξανά την κατασκευή αργαλειών, με στόχο την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό τους βάσει ευρωπαϊκών προτύπων και την προώθηση τους στον ελληνικό χώρο, σε μία εποχή δύσκολη για την ελληνική αγορά.

Με αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει για πολλούς νέους ανθρώπους μία δημιουργική απασχόληση, και για άλλους μία ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση, προχωρήσαμε στην κατασκευή αργαλειών, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά που μπορούσαμε να  έχουμε στη διάθεση μας. Το 2013, η συνεργασία μας με την Φινλανδική εταιρία Toika και η αποκλειστικότητα διάθεσης των προϊόντων της μας έδωσε την απαραίτητη ώθηση και μας εφοδίασε με όλη την γκάμα των εξαρτημάτων που ήταν απαραίτητα για τους αργαλειούς μας, αλλά και για την υφαντική γενικότερα (χτένια, σαΐτες, μιτάρια κλπ), εξαρτήματα που χαρακτηρίζονται για την εξαιρετική ποιότητα και τις υψηλές προδιαγραφές τους.

Το 2015 μας βρήκε στην ευχάριστη θέση να έχουμε πλέον τον δικό μας μικρό αλλά ζεστό εκθεσιακό χώρο, στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της πρώην σχολής Ευελπίδων και νυν Δικαστήρια. Στο χώρο μας μπορείτε να δείτε αρκετά από τα μοντέλα ελληνικών αργαλειών που κατασκευάζουμε, όπως και όλο τη γκάμα των εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα για την υφαντική.

Ονομάσαμε την επιχείρηση μας “Icarus” θέλοντας να δείξουμε με αυτό τον τρόπο την αγάπη μας για τον τόπο καταγωγής μας, την Ικαρία, που όπως και κάθε άλλο μέρος της πατρίδας μας, έχει διατηρήσει, αχνά μεν αλλά και με διάθεση για αναβίωση, την παράδοση της υφαντικής τέχνης.

Τέλος, φιλοδοξούμε και με την δική μας παρουσία να συμβάλλουμε δίνοντας ένα κίνητρο σε νέους ανθρώπους να βρουν ένα δημιουργικό δρόμο έκφρασης και να συνεχίσουν  την παράδοση μας. Η παράδοση μας είναι η ταυτότητα μας, η δημιουργία είναι πολιτισμός.

Καλώς ήρθατε στο μαγικό κόσμο της υφαντικής, στον κόσμο των αργαλειών Icarus!!